Marc Spee

Percussie les

Ik heb meer dan 40 jaar ervaring in binnen- en buitenland opgedaan, en wil dat delen met mijn leerlingen, jong en oud. Percussie, wat houdt dat in? Bij mij krijg je in principe lessen op conga’s en djembe, en we nemen talloze ritmes en variaties op ritmes onder de loup.

Wil je meer leren dan “slechts” de bovengenoemde instrumenten, dan kan dat in overleg uiteraard. Dan denk ik aan timbales, sabar, talking drum, kalimba, darbouka, allerlei kleine percussie- instrumenten zoals cowbell, cuica, shakers, enzovoort en zelfs wat drums ! We gaan braziliaanse , afrikaanse, cubaanse en ook oosterse ritmiek bekijken. En we kunnen samen gaan speuren op youtube !

Nieuwe leerlingen laat ik rustig kennismaken met maatsoorten, eventueel ritme-notaties, wat klappen en stampen. De eerste les is altijd gratis. Ik zie je graag, en we maken er samen een feest van!

OVER MIJZELF:

Graag stel ik mezelf even voor: ik ben Marc Spee , multi-instrumentalist en componist. Als musicus en componist ben ik autodidact.

Marc Spee is vele jaren muzikaal begeleider en ritmedocent geweest op de dansafdeling van de Amsterdamse Hogeschool van de kunsten en het MBO-danscollege in Overveen. Hij is componist en bandleider geweest van zijn eigen ensembles Kando en Sushumna, waar hij via het impresariaat Uit De Kunst jarenlang op scholen en kleine theaters in Nederland en Belgie opgetreden heeft. De laatste 5 jaar heeft hij vele muziekstukken gemaakt en ook zelf alles bespeeld. Enkele wapenfeiten: met Gaga winnaar van de popprijs Nederland, slagwerker bij Chanela (met Eric Vaarzon Morel), 2 keer gespeeld op de nationale slagwerkdag, lid van trio Ernest Arrendell, en last but not least ad hoc optredens in Chicago met Mongo Santamaria en John McDowell. Momenteel is hij schrijver van 2 nieuwe muziektheaterstukken (jeugdvoorstellingen) , “Skip op reis” en “Het toverpennetje “ , en vormt daarin een duo (muziektheater PANDU).